Weboldal reszponzívvá alakítása

  • Az Ön weboldala még mindig rosszul mutat mobilon?
  • Reszponzív webdesignnal a régimódi, egy képernyőméretre szabott weboldala bármely ma elterjedt kijelzőn jól mutató és kényelmesen használhatóra alakítható.

Miért fontos a reszponzív webdesign?

Felhasználói elégedettség

A látogatók weboldalunkon tartása alapvető igény, azért készülnek az oldalak, hogy minél több látogatónak tudjunk értékesíteni terméket vagy szolgáltatást, vagy minél nagyobb közönséghez juttassuk el a közlendőnket. Amennyiben az oldalunk minden kijelzőn jól mutat és kényelmesen használható, úgy természetesen a felhasználók is szívesebben böngésznek rajta és valószínűbb hogy vissza is térnek. Ha egy régimódi, egyfajta kijelzőre optimalizált kialakítással találkoznak – főleg mobilon és tableten, úgy erre sokkal kevesebb esély van.

Mobilos internetezés elterjedtsége

Az Android és Apple okostelefonok- és a szélessávú mobilinternet elterjedésével a látogatók több mint fele már mobiltelefont használ internetezésre. Épp ezért feltétlenül szükséges, hogy a weboldalunk jól mutasson és kényelmesen használható legyen mobiltelefonon, phableten és tableten is.

Figyelem a felhasználás körülményeire

Különösen fontos figyelemmel lenni a böngészéshez használt eszközök sajátosságaira, így a hagyományos egér + billentyűzetes és az érintőképernyős beviteli módok különbségeire. A helyes reszponzív design nem csak az esztétikus megjelenést veszi figyelembe, hanem a használat módját is. Például üzleti alkalmazások körében – ahol sokszor táblázatokat, grafikonokat, adatbeviteli paneleket kell megjeleníteni – fontos hogy ezek lehetőség szerint minden kijelzőn helyesen és áttekinthetően jelenjenek meg, könnyűvé téve az adatok bevitelét és megjelenítését.

Keresőmarketing

A helyzet egyértelmű: ha a weboldal nem reszponzív kialakítású, a Google hátrébb sorolja a találati listákban. Ez is egy faktor a rangsorolásban.

  • Összefoglalva tehát a reszponzív webdesign elengedhetetlen!

Mi a reszponzív átalakítás menete?

01 Igényfelmérés, megbeszélés

Első lépésként ingyenes személyes, telefonos vagy online megbeszélés során felmérjük hogy pontosan mi a feladat, nagyjából mekkora munkát jelent. Milyen állapotban van a jelenlegi weboldal, érdemes -e megtartani a jelenlegi struktúrát, vagy teljes átalakításra szorul. Közösen kiválasztjuk a használt technológiát és a grafikai anyagok és stílusok forrását.

02 Reszponzív átalakítás

A közösen megállapított feltételekkel elkészül a minden elterjedt kijelzőn jól mutató, a kijelző beviteli módjának (érintés, egér) megfelelően kényelmesen működő felület. Amennyiben nem csak designváltásról van szó, úgy gondoskodni kell a tartalmak és a keresők szempontjából fontos adatok migrálásáról is.

Árak

  • Project alapú
  • Megállapodás szerint
  • Óradíjas
  • 3 990 Ft
    bruttó, megkezdett óránként